Gyalay Mihály : Magyar igazgatástörténeti helységnévlexikon (I-II.) – Kézirat

30.000 Ft 15.000 Ft

Elkelt
Akció!

Gyalay Mihály : Magyar igazgatástörténeti helységnévlexikon (I-II.) – Kézirat

30.000 Ft 15.000 Ft

  • Kézirati munkapéldány
  • Keltezés: Bp., 1989?
  • Terjedelem: 897 oldal + mappa
  • Megjegyzés: A mappa rész átvétele csak személyes átvétellel lehetséges (Budapesten vagy az antikvárium címén).

Elkelt

Kategória:

Leírás

Gyalay Mihály (Belényes, 1914 – ?): Magyar igazgatástörténeti helységnévlexikon (I-II.) 1997-ben megjelent monumentális munkájának szerző általi kézirati munkapéldánya. A 897 számozott oldalból álló nyomtatott kéziratot számos melléklet, beragasztott jegyzetek, térképvázlatok egészítik ki. Hozzátartozik: Nagy méretű mappában a kötet kiegészítő mellékleteként megjelent térképeinek eredeti szerző által rajzolt, és másolatban gyűjtött térképeinek gyűjteménye.
Eddig ilyen alapossággal még nem állt rendelkezésünkre hazánk közjogi adatait föltáró szakmunka. Dr. Gyalay Mihály Helységnév-Lexikonja nemcsak szakmai szempontból nyújt messzemenő segítséget a közigazgatás mai gyakorlati vonatkozásaihoz, hanem tudományos értéket is képvisel. Hiszen csak a történelmi fejlődés pontos ismerete biztosítja a mindenkori közigazgatás időtálló felépítésének lehetőségét.
A szerző 1950 után Budapesten élt, és a Közoktatásügyi Minisztériumban dolgozott, mint előadó. Másodállásban a Román Nagykövetségen tolmács, fordító és magyar nyelvtanár. 1958-1972 között a Fővárosi, majd a Pest Megyei Levéltár munkatársa, ahol jog- és helytörténeti kutatómunkát végzett. Igazgatástörténeti helységnévlexikon (1723-1918 között, továbbá a későbbi államkeretekbe osztott területek részletes adataival kiegészítve, általában 1989-ig) élete fő műve.

További információk

Tömeg 6000 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gyalay Mihály : Magyar igazgatástörténeti helységnévlexikon (I-II.) – Kézirat” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük