Szilágyi Sándor: A Magyar Nemzet története I-X.

200.000 Ft

Elkelt

Szilágyi Sándor: A Magyar Nemzet története I-X.

200.000 Ft

  • Történelem
  • Megjelenés: 1895–1898.
  • Kiadó: Athenaeum, Budapest

Elkelt

Kategória:

Leírás

Szilágyi Sándor: A Magyar Nemzet története I-X.
Írták: Acsády Ignác, Angyal Dávid, Ballagi Géza, Beksics Gusztáv, Fraknói Vilmos, Marczali Henrik… (és mások, a kor legkiválóbb tudósai).
Bp., 1895–1898. Athenaeum. Rendkívül gazdag illusztrációs anyaggal, színes táblákkal gazdagon illusztrálva.
Kiadói dombornyomásos félbőr kötésben. A 10. kötet gerincén restaurált, két kötet gerincén kisebb javítás. Összességében jó állapotú, díszes sorozat.  (10 db.)

A magyar nemzet története, korabeli közkeletű nevén Millenniumi történelem 10 kötetes történelmi mű, amelynek főszerkesztője Szilágyi Sándor történész. 1894 és 1898 között jelent meg Budapesten az Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt. gondozásában.  Szilágyi Sándor a Millenniumi történelem szerkesztésével megvalósította azt az óhajtást, hogy a magyarság a nemzet ezeréves fennállásának ünnepére a kor tudományos színvonalához mért históriai műhöz jusson. A munkatársak közül Acsády Ignác, Angyal Dávid, Fraknói Vilmos és Márki Sándor a tudományosságot folyékony előadással egyesí­tették; Marczali Henrik pedig szakjának olyan tudósa volt, hogy a budapesti egyetemen már pályája kezdetén reá bízták a magyar történelem tanítását. A nagyközönség mindenesetre inkább a képekben és műmellékletekben gyönyörködött, a szöveg szakszerű tanulmányozása a tudományos érdeklődőkre hárult.

További információk

Tömeg 20000 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szilágyi Sándor: A Magyar Nemzet története I-X.” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük