Divald Kornél író, művészettörténész aláírt kiadói szerződése

9.000 Ft

Divald Kornél író, művészettörténész aláírt kiadói szerződése

9.000 Ft

  • Kiadói szerződés
  • Kapcsolódó személy: Radó Antal
  • Keltezés: Budapest, 1912.
  • Terjedelem: 2 levél, 2 beírt oldal

1 készleten

Kategória:

Divald Kornél (1872-1931.) fotográfus, művészettörténész, író saját kezűleg eredeti és írói nevén, Tarczai György néven is aláírt, saját kezűleg kitöltött kiadói szerződése a Lampel R. könyvkereskedése (Wodianer F. és Fiai) részvénytársasággal egy novelláskötetről, amely Felvidéki históriák címen jelent meg a Radó Antal által szerkesztett Magyar könyvtár sorozat 746. számaként 1914-ben. A szerző egyszáz korona tiszteletdíjban részesült, amelynek átvételét a lapalján igazolja és aláírásával hitelesít.
Kelt.: Bp., 1912. XII. 4. 1 nyomtatott, fejléces kitöltött, aláírt oldal.
Hozzátartozik:
A kiadó részéről kézzel írt üzenet aláírással, amelyben arra utasít, hogy „Radó dr. úrral”, Radó Antallal történt megbeszélés folytán Divald Úrnak a 100 koronát fizessék ki. Kelt.: (Bp.), 1912. XII. 4. 1 beírt oldal (7 sor).
Divald elsősorban műkritikusként vált ismertté. A budapesti Magyar Nemzeti Múzeum munkatársa. Az egykori Felvidék régiségeit, szobrait, ötvösműveit, textíliáit, az iparművészet népi, polgári és egyházi kincseit mentette meg, szállította múzeumokba, gyűjteményekbe és dokumentálta fotográfiákon is. Az önmagát tréfásan „műtörténeti detektívnek” aposztrofáló Divald Kornél az utókor emlékezetében a Szentek fuvarosaként él tovább.

További információk

Tömeg 20 g
Méretek 23 × 29,5 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Divald Kornél író, művészettörténész aláírt kiadói szerződése” értékelése elsőként