Eörsi István: A derűlátás esélyei

6.000 Ft

Elkelt

Eörsi István: A derűlátás esélyei

6.000 Ft

  • Publicisztika
  • Megjelenés: 1981
  • Kiadó: Szépirodalmi, Budapest
  • Oldalszám: 454
  • Dedikált példány!

Elkelt

Kategória:

Eörsi István: A derűlátás esélyei
Bp., (1981.) Szépirodalmi. 454 [2] p. Első kiadás!
Kiadói egészvászon kötésben, illusztrált papír védőborítóban. Publicisztikai írásainak gyűjteménye. „elenyészően (?) Tamásnak üdv – Pista 88. okt. 31.” Nádor Tamás (1934-2008.) író, újságíró, rádiós szerkesztőnek dedikált példány!

Eörsi István írja kötetéről:
“Alkalmi írások gyűléseznek ebben a kötetben: publicisztikai agytornák, jórészt az utóbbi évekből, és rövidebb eszék, kritikák. A legkorábbi írás 1964-ben készült, a legkésőbbi 1980-ban. Keletkezésük időpontját feltüntettem, de mai eszemmel vállalom valamennyiüket. Igaz, ennek érdekében olykor húzásokra és stilizálásokra vetemedtem, de csak az illendőség keretei között hamisítottam meg magam.
Megvallom: módfelett ínyemre van az >alkalmi< jelző. Még nagyigényű, világot átfogó remekműveknél is örömmel fedezem fel olykor az alkalom diszkréten kilógó lólábát. Én magam szívesen írok olyan szövegeket is, ahol csak a sandaság rikoltozhat diadalmasan lólábról: nincs mit leplezni, ha az egész iromány jó láthatóan lóból van. Az alkalom, önmagát kínálva, rejtett erőinket mozgósítja, hogy használjuk ki úgy és annyira, ahogy és amennyire bírjuk. Ha írók vagyunk, ha nem: az alkalom nagy kerítő – és bolond, aki befogja fülét gunyoros, hívogató füttyszava elől.”

További információk

Tömeg 500 g
Méretek 11,5 × 20 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Eörsi István: A derűlátás esélyei” értékelése elsőként