Kaffka Margit: Mária évei – Regény.

240.000 Ft

Elkelt

Kaffka Margit: Mária évei – Regény.

240.000 Ft

  • Regény
  • Megjelenés: 1913
  • Kiadó: Nyugat, Budapest
  • Oldalszám: 207
  • Dedikált példány!

 

Elkelt

Kategória: Címke:

Leírás

Kaffka Margit: Mária évei – Regény.
Bp., 1913. Nyugat. 207 p. Első kiadás!
Korabeli gerincén címkével ellátott ízléses félvászon kötésben, a kiadói papírborítók gondosan a könyvtestbe kötve. A borító címlap a Nyugat első számú illusztrátora, Falus Elek munkája. „Szabó Dezsőnek megujult szeretettel – Kaffka Margit” dedikált példány!

kaffkamaNyáry Krisztián népszerű irodalomtörténeti könyvének, az „Így szerettek ők 2 – Újabb irodalmi szerelmeskönyv” relikviája, amely a két író szerelmi viszonyát igazolja. „Kaffka Margit és Szabó Dezső 1911 áprilisában ismerték meg egymást, amikor a fiatal székelyudvarhelyi tanár a Nyugat munkatársa lett… Kapcsolatuk 1913 nyarán vált komollyá, amikor az év közben vidéki gimnáziumokban tanító Szabó Budapesten időzött. Egy reggel megjelent nála Kaffka Margit, és így szólt: „Dezsőke fióka, menjünk ki Aquincumba!” A romok között andalgás közben az írónő így folytatta: „Ha te engem elvennél feleségül, még ötszáz év múlva is írnának rólunk, mint híres szerelmesekről.” (Nyáry Krisztián)

Házasság nem lett belőle, de az irodalomtörténet így is megőrizte szerelmük emlékét. Ha hihetünk Kaffka Margit jóslatának még jó ideig becses relikvia lesz ez a kötet.

További információk

Tömeg 600 g
Méretek 14 × 21.5 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kaffka Margit: Mária évei – Regény.” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük