Krasznahorkai László: Mindig Homérosznak (Regény)

36.000 Ft

Elkelt

Krasznahorkai László: Mindig Homérosznak (Regény)

36.000 Ft

  • Regény
  • Megjelenés: 2019
  • Kiadó: Magvető, Budapest
  • Oldalszám: 84
  • Dedikált példány!

Elkelt

Kategória:

Krasznahorkai László: Mindig Homérosznak (Regény)
Bp., 2019. Magvető. 84 [12] p. Max Neumann rajzos képeivel. Első kiadás!
Kiadói keménytáblás kötésben, illusztrált papír védőborítóban, amely az illusztrátor munkája. Miklós Szilveszter „érhangjaival”, zenéjével, amelyek a szövegben elhelyezett QR kódokkal érhetők el. „Krasznahorkai László – Margó 2019” dedikált példány!

Homéroszi meneküléstörténet képekkel és zenével

Annak, “aki menekül, éppen abban a világban kell léteznie, amelyik elől és amelyik miatt menekül” – olvassuk Krasznahorkai László új könyvében, amely az Odüsszeia s ezen belül a Kalüpszó-mítosz alaptörténetét megidézve áttételesen magának a menekülésnek, az üldöztetésnek, a készenlétnek és a résen-létnek mint univerzális sorsállapotnak a megjelenítése. Folyamatos, a végletekig megfeszített figyelem, rituális örökmozgás jellemzi a mű menekülő hősének stratégiáját, s ez a létmód igencsak hasonlít a Krasznahorkai-mondatok önmagukat hajtó lendületéhez, melynek következtében a történet tárgya és az elbeszélés nyelve természetes fedésbe kerül egymással. Krasznahorkai újkori Homérosz-hommage-ának helyszíne az Adriai-tenger térsége, Polatól Fiumén át Mljet szigetéig. Itt találkozik a menekülő lény, “a pillanat foglya” az örökkévalósággal.

A Mindig Homérosznak különleges, többdimenziójú vállalkozás: a szöveghez Max Neumann festett képeket, és Miklós Szilveszter szerzett zenét. Ez utóbbit az olvasók a fejezetek élén elhelyezett QR-kódok vagy a megadott weboldal megnyitásával olvasás közben is elérhetik. A szerzők ajánlata így egy olyan alkotás tehát, ahol az olvasó képnek, zenei hangnak és irodalmi szövegnek az együttállásából visszakövetkeztethet arra a csillagos égre, mely Homérosz idején borult az ember fölé, s érzékelheti, miféle csillagos ég az, amely pedig a miénk.

További információk

Tömeg 420 g
Méretek 15 × 24,5 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Krasznahorkai László: Mindig Homérosznak (Regény)” értékelése elsőként