Markovits Rodion: Szibériai Garnizon I-II.

45.000 Ft

Elkelt

Markovits Rodion: Szibériai Garnizon I-II.

45.000 Ft

  • Regény
  • Megjelenés: 1927
  • Kiadó: Lapkiadó Ny. Műintézet, Kolozsvár
  • Oldalszám: 616
  • Dedikált példány!

Elkelt

Kategória:

Markovits Rodion: Szibériai Garnizon I-II.
Kollektiv riport regény.
Cluj-Kolozsvár, 1927. Lapkiadó Ny. Műintézet. (1.) 288 p. 2 sztl.lev. (2.) 2 sztl.lev. 289-616 p. 1 sztl.lev. Első kiadás!
Kiadói rajzos papírborítóban, amely Papp Aurél szatmári festőművész munkája. (2 db.) Az első kötetben „Szeretettel – Markovits Rodion” dedikált példány!

Markovits Rodion, Markovits Jakab (1884-1948.) magyar-zsidó író, újságíró. Az első világháborúban orosz hadifogságba került. Belépett a Vörös Hadseregbe, és harcolt az orosz polgárháborúban. A világhírű íróval, Jaroslav Hašekkal együtt az I. Nemzetközi Brigád tagjaként rajta volt az úgynevezett „aranyvonaton”, ami a cári kincseket szállította el bolsevik utasításra. A két utas nem ismerte egymást, de mindkettő megírta világháborús nagyregényét: Hašek a Švejket, Markovits a Szibériai garnizont. Kolozsváron egy évig a Keleti Újság munkatársa volt. Itteni hirdetményére több száz volt hadifogoly jelentkezett, akik megosztották vele orosz láger-élményeiket. Ezeket is felhasználva született meg a Szibériai garnizon, és a könyvet ezért nevezte „kollektív riport regénynek”. A regény világsikert aratott, ugyanolyan népszerű volt, mint Hašek Švejkje.

További információk

Tömeg 600 g
Méretek 12 × 17 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Markovits Rodion: Szibériai Garnizon I-II.” értékelése elsőként