Sacelláry Pál: Régi házak elfakult írások

24.000 Ft

Sacelláry Pál: Régi házak elfakult írások

24.000 Ft

  • Elbeszélések
  • Megjelenés: 1926
  • Kiadó: Rózsavölgyi és Társa, Budapest
  • Oldalszám: 76
  • Dedikált példány!

1 készleten

Kategóriák: , Címke:

Sacelláry Pál: Régi házak elfakult írások – Rajzok a magyar multból.
Bp., 1926. Rózsavölgyi és Társa. – (Ny.: Kner Izidor.) 76 [4] p. a címlapon és a szövegközt fejezetkezdő és – záró könyvdíszekkel. A címlap metszet J. B. Papillon francia fametsző munkája. A fejlécek és záródíszek Simon-Pierre Fournier párizsi betűmetsző mintakönyvében jelentek meg először 1742-ben. Első kiadás!
Korabeli gerincén aranyozott félvászon kötésben. A szennylapon és az elő címlapon poss. bélyegző: „Nádas Sándor könyve”. A címlapon az újságíró, „Nádas Sándor 1927” autográf névbejegyzése. Az előcímlapon „Nádas Sándornak igaz barátsággal – Sacelláry Pál” a Pesti Futár alapító főszerkesztőjének dedikált példány!

„A budapesti Görög-udvar – Úrnapi ünnepségek Budán 1501-ben – Egy királyi hercegnő menyegzői utazása 1502-ben – Pesti szórakozóhelyek a XVIII. században…”

 A ritka bibliofil kötet 500 példányban készült kultúrtörténeti kuriózum. A gazdag bankár családból származó görög származású székási Sacelláry Pál (1896-1934) Bárczy István, Budapest egykori főpolgármesterének ajánlja kötetét, akinek unokahúgát vette feleségül. Feleségét a Rózsavölgyi kiadónál ismerte meg, amely nagybátyja kiadóvállalata volt. Az egykori huszárfőhadnagy és lelkes irodalmár halálát egy banális baleset okozta, ittasan kiesett az ablakon.

További információk

Tömeg 300 g
Méretek 10,2 × 16,7 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sacelláry Pál: Régi házak elfakult írások” értékelése elsőként