Szabó Magda: Megmaradt Szobotkának (Regény)

20.000 Ft

Elkelt

Szabó Magda: Megmaradt Szobotkának (Regény)

20.000 Ft

  • Regény
  • Megjelenés: 1983
  • Kiadó: Magvető, Budapest
  • Oldalszám: 475
  • Dedikált példány!

Elkelt

Kategória: Címke:

Leírás

Szabó Magda: Megmaradt Szobotkának (Regény)
Bp., (1983.) Magvető. 475 p. Első kiadás!
Kiadói egészvászon kötésben, papír védőborítóban. Somlyai Katalin ex-libris bélyegzésével a második oldalon. „Sok szíves köszöntéssel: Szabó Magda” dedikált példány!

Ez a könyv regény, de nem regényes életrajz, sok tekintetben rendhagyó mű. Természetes módon mosódik egybe benne Szobotka Tibor szövege (memoárrészletek, naplófeljegyzések, gyermekkori írói kísérletek) a Szabó Magdáéval, kiegészítik egymást, szinte felelgetnek egymásnak. Egybeforrnak, hiszen a két élet is egy volt, elválaszthatatlan egész. S ezért szerelmi történet is ez a könyv, persze az is a maga rendhagyó módján. Ez a szerelem maga volt a teljesség, csata, amelyben a szerelmesek megnyerték egymást, s elvesztették önmagukat.
Szobotka Tibornak már nem volt rá ideje, hogy megírja a memoárjait, alighogy hozzáfogott, a halál közbeszólt. A megkezdett munkát Szabó Magda folytatta; példátlan önfegyelemmel és lelkierővel rekonstruálta annak az írónak szenvedésekkel, kudarcokkal teli életét, akinek tehetségében, elhivatottságában jobban hitt, mint a sajátjáéban, olyan embert állít elénk, aki már réges-rég méltó arra, hogy véglegesen fölfedezzük, s akinek könyvei végre elfoglalják méltó helyüket a magyar irodalomban.

További információk

Tömeg 600 g
Méretek 12.8 × 18.8 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szabó Magda: Megmaradt Szobotkának (Regény)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük