Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet! – Regény.

80.000 Ft

Elkelt

Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet! – Regény.

80.000 Ft

  • Regény
  • Megjelenés: 1949
  • Kiadó: Dr. Lippóczy Miklós, Bad Wörishofen
  • Oldalszám: 128
  • Dedikált példány
  • ajánlójegyzékünk 100. tétele
  • Kikiáltási ár: 80.000 Ft

Elkelt

Kategória: Címke:

Leírás

Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet! – Regény.
(Bad Wörishofen, 1949. Dr. Lippóczy Miklós. – Ny.: Hans Holzmann.) 128 p. a kötetbe fűzve 26 lap ebből 18 lapon beragasztott 19 egészoldalas tintával készült rajzzal „L. Szabó de Dobos” jelzéssel. Első kiadás!
Egyedi (?) festett, illusztrált, feliratozott egész-zsákvászon kötésben. A kötéstáblán a szerző neve „Wass Albert Gr.” „Kicsinek és Lacinak a kalitkából kirepült madaraknak küldi ezt a könyvet a nyomorult, kedves, öreg Európából régi fogolytársuk – Wass Albert” dedikált példány! A kötéstábla illusztrációja megegyezik a kiadói papírborító rajzával, amely Vámos Kálmán grafikusművész munkája. A szöveglapok közzé ragasztott rajzok illusztrátora számomra ismeretlen, nyomát nem találtam. Vélhetően megegyezik a dedikáció címzettjével, a kötet egykori tulajdonosával. A szuggesztív rajzok képzett grafikusra vallanak, művészi kivitelűek. A dedikáció szövege alapján a grafikus feltételezhetően szintén emigráns magyar. A grafikus kilétének azonosítása és a szuggesztív rajzok elemzése további munkát igényel, amelynek segítségével közelebb kerülhetünk az erdélyi magyar író kapcsolatrendszerének feltérképezéséhez. Maga a regény az egyik legnépszerűbb magyar regény nagyon ritka emigrációban írt első kiadása. A kötetet egyedi illusztrációi és dedikációja teszi irodalomtörténeti kuriózummá.

Szabó László (1907–1997) építész, aki a második világháború után Argentínában telepedett le, és lett ott festő Laszlo Szabo De Dobos néven. (Bíró Balogh Tamás irodalomtörténész)

További információk

Tömeg 800 g
Méretek 15.5 × 20.5 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet! – Regény.” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük